Events Schedule

Helene Hindberg

FUGA- Foreningen for Ufrivillige Gentagne Aborter er en patientforening for kvinder/par, der har oplevet gentagne ufrivillige aborter. Det er en voldsom belastning både fysisk og psykisk, og mange har brug for støtte og et forum, hvor de kan vende tanker og følelser omkring deres tab. Helene Hindberg vil holde et lille oplæg om sin egen oplevelse af at have mistet otte gange. Bagefter vil der være mulighed for spørgsmål og udveksling af erfaringer

Events Schedule

Bodil Marloth Meldgaard

SellmerDiers er en ny sædbank med en ny "type" åben donorkategori. Hør mere om deres donorprofil.

Events Schedule

Anne Marie Jensen

Dette foredrag handler om hvordan fysioterapi kan være et effektivt redskab til at behandle "funktionel sterilitet" - altså infertilitet, der skyldes mekaniske dysfunktioner i de reproduktive organer. I foredraget forklarer Annemarie hvordan problemer med arvæv, holdningsanomalier, blokeringer i livmoderens bevægelser og position, inflammationer, alder mm kan være årsag til nedsat frugtbarhed. Derudover beskriver hun behandlingsmulighederne af disse udfordringer med øvelsesterapi, manuel terapi og laserterapi.

Events Schedule

Tine Stampe

Foredraget bliver en personlig fortælling om nærvær, (om)sorg og følelsen af, at have skæbnen ude at egne hænder.
Det bliver 30 min. om hvordan jeg mistede mig selv, nære relationer og levede en tilværelse i et "infertilt vakuum". På halvandet år havde jeg intet mindre end tre aborter og sammenlagt været gravid i otte måneder. Det lod min krop træt, tung og udmattede hen. De hurtige kulhydrater og sukkeret, der var blevet brugt til at holde hele showet kørende, havde overtaget min fysisk og psyke. Jeg var ulykkelig.
December 2015 tog jeg derfor en vigtig beslutning, der endte ud i den livsstilsændring, der er grunden til jeg står på Fertilitsmessen til maj. Jeg ændrede min kost. Det ændrede mit liv og jeg er i dag mor til to vidunderlige piger. Jeg vil undervejs i oplægget, og med udgangpunkt i min baggrund med psykologi, Women´s Fitness, 7 år i medicinal branchen, komme med mine bedste råd til hvordan du selv kan komme igang med din livsstilsændring, fastholder den og styrker din fertilitet.

Events Schedule

Stine Willum Adrian

Hvordan vælger man donor? Skal jeg vælge anonym, en ikke- anonym donor med en basis, eller udvidet profil? Det er spørgsmål, der rejser sig når man skal anvende donor til fertilitetsbehandling. Baseret på interview med 27 kvinder og par, vil Stine Willum Adrian, lektor i teknoantropologi på Aalborg Universitet, diskutere hvilke udfordringer og overvejelser kvinder og par i behandling gør sig, når der skal vælges donor.  

Events Schedule

Maria Sundh

Maria Sundh fortæller om hvordan ReproUnions forskning øger mulighederne for at fertilitetsbehandling lykkes. ReproUnion er et dansk-svensk forsknings- og udviklingsprojekt. De samarbejder omkring lige muligheder for højt specialiseret behandling i hele Øresundsregionen og forbedring af eksisterende samt udvikling af nye behandlingsmetoder. Derudover fokuserer vi på at øge videnskabelig forståelse for mekanismer der ligger til grund for infertilitet, samt sprede kundskab omkring præventive indsatser for at mindske antallet af par der bliver ramt.

Events Schedule

Lærke Priskorn

Helt overordnet vil jeg primært have fokus på sædkvalitet og vil fortælle om betydningen af sædkvalitet for et pars fertilitetschancer, hvordan sædkvaliteten generelt har det blandt danske mænd, nationale og internationale tidsmæssige trends i sædkvalitet, samt hvilke faktorer (primært livsstils-faktorer), der kan have en indflydelse på sædkvaliteten.

Events Schedule

Sacha Stormlund

I de seneste år er laboratorieteknikker til brug for nedfrysning og optøning af befrugtede æg blevet så gode at vi tiltagende benytter os af denne metode. Ved en total-frys strategi nedfryses alle befrugtede æg og ægoplægningen udskydes til en efterfølgende menstruationscyklus. Total-frys bruges i Danmark primært som 1. valg til kvinder med øget risiko for at udvikle overstimulationssyndrom, men fordelene diskuteres i stigende grad, og på sigt vil dette muligvis blive et tilbud til alle kvinder/par i fertilitetsbehandling.
Jeg vil fortælle om rationalet bag denne strategi samt om nuværende viden på området i relation til graviditetschance, sikkerhed og patientvenlighed.

Events Schedule

Ina Dygaard & Rikke Klestrup

Kom og mød Adoption & Samfund på Fertilitetsmessen.
På messen kan du høre om adoptionsprocessen og om de mange glæder ved at adoptere internationalt.
Du kan høre meget mere om foreningens arbejde, deres rådgivning og møde en voksen adopteret, der fortæller om, hvad det vil sige at vokse op i en adoptivfamilie.

Events Schedule

Simon Hedley

We recognise that these might be your only existing gametes (sperm) or embryos, perhaps irreplaceable and therefore priceless and beyond value. As personal tissue samples they cannot be insured - and even if they could, what would be the benefit were they to be damaged in transit ? If you are now considering to move them to a clinic abroad for whatever type of further treatment or use, then you have probably incurred already a lot of expense. So how can you transfer them SAFELY, legally and cost-efficiently ? We at IVF Couriers are here to tell you how, and answer any related questions you might have.

  • 1
  • 2